Το Twitter στην υπηρεσία της Έβδομης Τέχνης

twitter1a

Τους λάτρεις του Κινηματογράφου βάζει σε προτεραιότητα το Twitter, το οποίο, μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει να στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις σε χρήστες που «τουιτάρουν» εκτενώς για ταινίες.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, εάν μια κινηματογραφική εταιρεία ετοιμάζεται, για παράδειγμα, να λανσάρει μια νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας, θα μπορεί να πει στο Twitter να προβάλλει τις διαφημίσεις της σε ανθρώπους που συζητούν για τη συγκεκριμένη ταινία ή άλλη που θα ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Οι δημιουργοί του Twitter έλαβαν την απόφαση αυτή, ύστερα από σειρά ερευνών, που απέδειξαν ότι ο αριθμός των χρηστών του που… «τιτιβίζει» κινηματογραφικά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος.

Ο Jeffrey Graham, επικεφαλής του Παγκόσμιου Τμήματος Ερευνών του Twitter, επισήμανε: «Οι πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το Twitter αποτελεί μέσο επιρροής αναφορικά με την επιλογή μιας κινηματογραφικής ταινίας. Οι χρήστες το χρησιμοποιούν, όχι μόνο για να μάθουν νέα σχετικά με τις νέες κυκλοφορίες, αλλά και για να μοιραστούν την κινηματογραφική εμπειρία τους τους με φίλους».

Ο Graham υποστήριξε πως οι πρώτες δοκιμές της νέας υπηρεσίας διαφημίσεων θα ξεκινήσουν σύντομα, ενώ υπενθύμισε πως ήδη το Twitter έχει ενεργοποιήσει ένα παρόμοιο σύστημα για τους λάτρεις των τηλεοπτικών σειρών.

Ήδη, πάντως, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Fizziology και η Networked Insights.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *