Στο στόχαστρο Γαλλία και ΟΗΕ για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών [Βίντεο]

carkids

Έκθεση του ΟΗΕ έγραφε ότι «Γάλλοι στρατιώτες, αντί να προστατεύουν τα παιδιά, σοδόμιζαν και ασελγούσαν σε πεινασμένα και άστεγα αγόρια, πολλά από αυτά ηλικίας τουλάχιστον εννέα ετών».

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ότι Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, ο ΟΗΕ προειδοποίησε την Κυριακή ότι είναι «φριχτά πιθανό» να προκύψουν και πολλές ακόμη τέτοιες υποθέσεις.

Οι έρευνες των γαλλικών εισαγγελικών αρχών συνεχίζονται για τα εγκλήματα των Γάλλων στρατιωτών στη χώρα αυτή συνεχίζονται και επιχειρούν να ρίξουν φως στη δραστηριότητα της ειρηνευτικής δύναμης από το Δεκέμβριο του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2014.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UNHCR) Ρούπερτ Κόλβιλ χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα καταθέσεις παιδιών και μαρτύρων ως «απεχθείς» και «αποκρουστικές».

Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, ο βρετανικός Guardian δημοσίευσε μια εμπιστευτική έκθεση του ΟΗΕ, που αποκάλυπτε την υπόθεση ενός βιασμού σε κέντρο φιλοξενίας εκτοπισμένων ανθρώπων στο αεροδρόμιο Μ’Πόκο της κεντροαφρικανικής πρωτεύουσας Μπανγκουί. Η έκθεση, βασισμένη σε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, έγραφε ότι «Γάλλοι στρατιώτες, αντί να προστατεύουν τα παιδιά, σοδόμιζαν και ασελγούσαν σε πεινασμένα και άστεγα αγόρια, πολλά από αυτά ηλικίας τουλάχιστον εννέα ετών».

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος της οργάνωσης AIDS-Free World Πόλα Ντόνοβαν δήλωσε πως τα παιδιά που κατέθεσαν κατηγόρησαν στρατιώτες από το Τσαντ και την Ισημερινή Γουινέα για κακοποιήσεις παιδιών. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΟΗΕ ότι προσπαθεί να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο.

«Μπορείς να πεις πως πρόκειται για μια συγκάλυψη από πλευράς ΟΗΕ», δήλωσε η Ντόνοβαν στο τηλεοπτικό δίκτυο IBT. «Τα ενοχλητικά ένστικτα αυτοάμυνας που επιδεικνύει ο ΟΗΕ δεν αφορούν παρά μόνον τη γραφειοκρατία, και όχι πώς μπορούμε να προστατεύουμε και να μεταχειριζόμαστε τα θύματα, αλλά και να προλαμβάνουμε στο μέλλον κάθε τέτοιο περιστατικό εκμετάλλευσης τόσο στα συγκεκριμένα μέρη όσο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *