«Τετ-α-τετ» Σαμαρά-Χαρδούβελη στο Μαξίμου

samaras-xardouvelis

Με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, συναντάται ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και της πέμπτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και στελεχών της τρόικας. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, με βάση την έως τώρα ατζέντα, η πρώτη συνάντηση του κ. Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας, έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, πρέπει, κυρίως, να οριστικοποιηθεί το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου. Σημειώνεται, ότι στις 10- 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στην Ουάσινγκτον, η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επισήμανε, σε ανακοίνωσή του, ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστέρηση της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα κατόπιν υποβολής αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης».

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *