Στα 200 δισ. δολάρια η αξία του Facebook

Ο ιδρυτής του Facebook έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Ο ιδρυτής του Facebook έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Με τη μετοχή της να κλείνει τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο της Wall Street στα 77,6 δολάρια (περίπου 60,2 ευρώ), που αποτελεί νέο ρεκόρ όλων των εποχών, η εταιρεία του Mark Zuckerberg άγγιξε τα 200,26 δισ. δολάρια (170,86 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Finance.

Κι ενώ οι φήμες που ξεκίνησαν το 2013 και ήθελαν τον «κολοσσό» των Social Media να κλείνει έως το 2017, οι αριθμοί φαίνεται πως μάλλον διαψεύδουν τις «Κασσάνδρες». Σύμφωνα με την Google Finance, οι αναλυτές στην Wall Street έχουν εντυπωσιαστεί από τα κέρδη τετραμήνου που εμφάνισε η μετοχή της Facebook και οφείλεται αφενός στη διείσδυση της πλατφόρμας και την ανάπτυξη της σε κινητά τηλέφωνα και tablets, αφετέρου στα έσοδα από τις διαφημίσεις.

Μάλιστα, οι οικονομικές προοπτικές της εταιρείας διαφαίνονται σημαντικές καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί ακόμη τα κέρδη από την εξαγορά δημοφιλών mobile εφαρμογών όπως το Instagram και το WhatsApp.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Facebook εξακολουθεί να αναπτύσσει, με γοργούς ρυθμούς, τη βάση των χρηστών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πλέον διαθέτει 100 εκατ. χρήστες στην Αφρική, που αποτελεί, σύμφωνα με την ίδια το 50% του συνολικού αριθμού των χρηστών που ζουν στη συγκεκριμένη ήπειρο και διαθέτουν σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *