Ένας σκύλος με καρδιά ήρωα

pitbull10n-1-web

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν και αφού είχε κατορθώσει να σώσει ένα αδέσποτο πιτ μπουλ από την ευθανασία, μια μητέρα από τη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ότι ο σκύλος ανταπέδωσε τη χάρη, όταν αντιλήφθηκε μια επικίνδυνη πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του τετράχρονου γιου της, σώζοντας το παιδί από βέβαιο θάνατο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox 9, η Κρίστι Σμιθ έλαβε υπό την κηδεμονία της των Τάτερτοτ, ένα καφέ πιτ μπουλ, το οποίο επρόκειτο να θανατωθεί, επειδή ήταν αδέσποτο από το Κέντρο Φροντίδας και Ελέγχου Ζώων στη Μιννεάπολη. Σκόπευε να υιοθετήσει τον τετράποδο φίλο προσωρινά, ώσπου να καταφέρει να του βρει μια μόνιμη στέγη, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πλέον τον θεωρεί μέλος της οικογένειάς της.

Και ιδού γιατί: βλέποντας τον τετράχρονο γιο της Κρίστι, Πέιτον, να παίζει με τον μόλις δέκα μηνών Τάτερτοτ, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι οι δυο τους έχουν ένα μοναδικό δεσμό. Ωστόσο η Σμιθ δεν ήξερε πόσο σπουδαίος ήταν αυτός ο δεσμός μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο σκύλος την ξύπνησε μέσα στη νύχτα γαβγίζοντας, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο Πέιτον δεν αισθανόταν καλά.

Αν και ο Τάτερτοτ βρισκόταν λίγες μόνο μέρες στο σπίτι των Σμιθ, γρήγορα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το αγοράκι και άρχισε να το γλείφει και να το σκουντά, αλλά εκείνο δεν ξυπνούσε. “Ο Τάτερτοτ έκλαιγε και γάβγιζε όλη την ώρα και έτρεχε ανάμεσα σε μένα και το σύζυγό μου”, θυμάται η Κρίστι. “Όταν πήγα να δω εάν ο Πέιτον ήταν καλά, εκείνος μόλις και μετά βίας ανέπνεε”.

Η μητέρα, έντρομη, κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο και μετέφερε το αγοράκι στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του είχαν φτάσει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. “Το ανθρώπινο σώμα, όταν τα επίπεδα σακχάρου πέφτουν, εκκρίνει κετόνες. Μάλλον αυτό κινητοποίησε τον Τάτερτοτ, ο οποίος μέσω της όσφρησης κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πως κάτι είχε αλλάξει στο σώμα του”, εκτιμά η κτηνίατρος Ίσις Σάντσεζ.

Η Σάντσεζ επιμένει πως, πέρα από την όσφρηση, οι σκύλοι έχουν κι ένα είδος «έκτης αίσθησης», με το οποίο μπορούν και αντιλαμβάνονται αλλαγές στην ηλεκτρική δραστηριότητα, το οποίο εν μέρει εξηγεί πώς μερικά σκυλιά είναι ικανά να προειδοποιούν ανθρώπους που πάσχουν από επιληψία ότι βρίσκονται στα πρόθυρα κάποιου επεισοδίου. Και προσθέτει, χαμογελώντας: «Τα σκυλιά-ήρωες κυκλοφορούν σε όλα τα μεγέθη».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Fox 9