Την Τρίτη η πρώτη κόντρα για τον προϋπολογισμό

Σε θέση μάχης μπαίνουν από αύριο Τρίτη τα κόμματα στη Βουλή, καθώς ξεκινά, στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις και τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, με βάση τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Οικονομικών, θα πρέπει να εισάγει τον Προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή 40 τουλάχιστον ημέρες προτού ξεκινήσει το νέο οικονομικό έτος.

Γενικοί εισηγητές για τη συζήτηση που ξεκινά αύριο, έχουν οριστεί οι Ανδρέας Λυκουρέντζος (Ν.Δ.), Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη (ΔΗΜΑΡ), Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) και Μίμης Ανδρουλάκης (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές). Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ), Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή), Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) και ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ).

Η συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού συμπίπτει χρονικά με τα κυβερνητικά σχέδια περί απεμπλοκής από το μνημόνιο, κάτι που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *