250 δωρεάν βιβλία τέχνης

home_virtuallibrary

Γιορτάζοντας τα 45 χρόνια παρουσίας του στο χώρο του βιβλίου, ο γνωστός εκδοτικός οίκος Getty Publications, δίνει την ευκαιρία στους «ηλεκτρονικούς» επισκέπτες του να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε 250 τίτλους εξαιρετικών βιβλίων τέχνης, ενώ δίνει τη δυνατότητα να τα αποθηκεύσουν και σε μορφή pdf αρχείου.

 Η virtual βιβλιοθήκη είναι η συνέχεια μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, Open Content Program, την οποία έχουν ήδη δημιουργήσει οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος, από το προηγούμενο καλοκαίρι και μπορεί κανείς να βρει πάνω από 9.000 εικόνες τέχνης από την συλλογή του εκδοτικού οίκου.

 Οι τίτλοι των βιβλίων προέρχονται από την συνεργασία του μουσείου J. Paul Getty με τους οργανισμούς Getty Conversation Institute και Getty Research Center, ενώ στο μέλλον η βιβλιοθήκη θα εμπλουτίζεται.

Ο πρόεδρος του Getty, James Cuno, με το λανσάρισμα της Virtual Library τονίζει ότι αξία της τέχνης είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία. Ενώ, προσθέτει ότι αυτή η προσφορά του εκδοτικού οίκου είναι μέρος του γενικότερου στόχου τους να προωθούν την γνώση σχετικά με την τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της και μάλιστα διαμέσου του διαδικτυακού κόσμου.

 

Οι τίτλοι είναι όλοι εξαιρετικοί και αξίζει να επισκεφτείτε την βιβλιοθήκη , ωστόσο ο Ερμοκράτης σας προτείνει:

  1. Cézanne in the Studio: Still Life in Watercolors by Carol Armstrong (2004)
  2. Julia Margaret Cameron: Complete Photos by Julian Cox, Colin Ford, Joanne Lukitsh, and Philippa Wright (2002)
  3. Introduction to Controlled Vocabularies: Terminologies for Art, Architecture, and Other Cultural Works by Patricia Harpring, with a foreword by Murtha Baca (2010)
  4. and issues of J. Paul Getty Museum Journal from the 1960s, 70s, 80s, and 90s

Μπορείτε να βρείτε όλη την συλλογή των βιβλίων εδώ: Getty Publications Virtual Library